AVRASYA PARSI KAZAKİSTAN

Algebra, learn about algebra, get lessons, get http://www.proudlyjesus.com/?gotta-do-my-homework at Arithmetic.com Son olimpiyatlarda 7 altın madalya alarak Türk dünyasını en iyi şekilde temsil eden ülke olan Kazakistan, geleneksel sporlarda da uluslararası alana başarıyla çıkıyor. Asya’nın parlayan yıldızı Kazakistan son olarak, Uluslararası Avrasya Parsı Kazak Güreşi organizasyonunu düzenledi. Türk ekibi, ilk defa katıldığı turnuvada altıncı oldu.

enter site - Aiming for the top 5%? Our Professional CV Writers can help you. Contact us and our expert Resume Writing Service now! musabaka

We provide high quality custom written and 100 percent original go here at affordable prices for students around the globe.

Get in touch this us for Kaplan College Essay Help. We offer online homework help with any form of finance homework assignment. TARAZ – KAZAKİSTAN

Kazakistan; kültürde, sanatta, iktisatta olduğu gibi sporda da büyük hamleler yapıyor. Son olimpiyatlarda 7 altın madalya alarak Türk dünyasını en iyi şekilde temsil eden ülke olan Kazakistan, geleneksel sporlarda da uluslararası alana başarıyla çıkıyor.

Asya’nın parlayan yıldızı Kazakistan son olarak, Uluslararası Avrasya Parsı Kazak Güreşi organizasyonunu düzenledi. Moğolistan, İran, Rusya, Polonya, Tacikistan, Kazakistan, Çin gibi ülkelerin iştirak ettiği turnuvaya Türkiye de bu yıl ilk defa katıldı.

Kazak Güreşi Federasyonu Türkiye Temsilcisi Askar Kumar ile Avrasya Kültür ve Spor Birliği Başkanı Ahmet Tüzün’ün çalışmalarıyla oluşturulan Türkiye ekibi, Kazakistan’da büyük bir sevgiyle karşılandı.

Kazakistan’ın tarihi Taraz şehrinde yapılan Uluslararası Avrasya Parsı Kazak Güreşi Turnuvası’nın finalleri TRT Avaz Kanalı tarafından naklen yayınlandı.

Kazak Güreşi Federasyonu Türkiye Temsilcisi Askar Kumar, “Kazak güreşi çok iyi planlanmış ve modernize edilmiş bir branş. Uluslararası alanda gittikçe yayılıyor. Biz de Kazak güreşinin dünya gündemine gelmesi için Türkiye’de Avrasya Kültür ve Spor Birliği Başkanı Ahmet Tüzün’le birlikte çalışıyoruz. Türkiye'nin desteği için, bütün emeği geçenlere teşekkür ederim. İyi bir başlangıç oldu. İnşallah bundan sonra daha iyi işler yaparak, Türk dünyasının sportif, tarihi ve kültürel değerlerini yaşatacağız” dedi.

TRT AVAZ'ın Kazakistan’ın Taraz şehrinden yaptığı canlı yayına yorumcu olarak katılan Avrasya Kültür ve Spor Birliği Başkanı Ahmet Tüzün de, “Kazak kardeşlerimizin davetine icabet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Türk dünyasının her alanda olduğu gibi sporda da engin bir tarihi ve zengin bir kültürü var. Biz bunu en iyi şekilde işleyerek, dünya gündemine getirmek istiyoruz. Efsanevi Kazak güreşçi Hacı Muhan'ın torunları, yeniden dünya sahnesine çıkıyor. Avrasya Parsı Kazak Güreşleri bize bu hissi verdi.

Sanatçıların ve folklor ekiplerinin gösterileri organizasyona ayrı bir renk kattı. Salonda tarihi Kazak çadırları da vardı ve takımlar bu çadırlardan mindere çıkıyordu. Spor, kültürle desteklenmişti. Bu durum bizim Avrasya Kültür ve Spor Birliği'nin ruhuna ve misyonuna da uygundu. Kazak kardeşlerimizle yeni bir yolun başındayız. İnşallah Türk dünyasına spor yoluyla güzellikler yaşatmayı başaracağız” şeklinde konuştu.

Ömer Faruk Özbay, Murat Işık, Mustafa Coşkun, Erdal Doğan ve Bülent Doğan’dan kurulu Türk ekibi, ilk defa katıldığı Uluslararası Avrasya Parsı Kazak Güreşi Turnuvası’nda altıncı oldu. Kazakistan’ın şampiyon olduğu turnuvada Moğolistan ikinci, Rusya da üçüncü sırayı aldı.

Güreşseverler salonu tıklım tıklım doldururken, yapılan bir çekilişle, biletli seyircilerden birine, lüks bir otomobil armağan edildi.

Kazak Güreşi Federasyonu Başkanı Arman Şorayev’e, Avrasya Kültür ve Spor Birliği Başkanı Ahmet Tüzün’ün yazdığı Türk Dünyasında Ortak Sporlar kitabı hediye edildi.

Folklor gösterileri, organizasyona ayrı bir renk kattı. Turnuvanın maskotu Avrasya Parsı büyük ilgi gördü.

Wednesday the 14th. Mustafa Aris