MAHMUT İLE MERYEM

Where to order http://www.plaisancierspalavas.com/what-are-the-causes-and-effect-of-the-computer-revolution/s? Take a look here, the best research papers writing site will do your assignment from scratch on time. 221697 10151273969681735 1626634699 n

If you need a see, term paper, research paper on a general topic, or a typical high school, college or university level assignment, you Türkiye-Azerbaycan ortak filmi:

MAHMUT İLE MERYEM

Türkiye–Azerbaycan ortaklığındaki ilk sinema projesi olan “Mahmut ile Meryem” filminin galası İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.

Galaya filmin oyuncularının yanı sıra filme konu olan senaryonun kitabını yazan Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Elçin Efendiyev de katıldı. Yapımcılığını 24 Kare Film’in sahipleri Sevda Kaygısız ve Ali Kaygısız’ın üstlendiği, “Mahmut ile Meryem” filmi Yazar Elçin’in birçok dile çevrilen ve çok satanlara girmeyi başaran romanından uyarlandı. Türkiye ve Azerbaycan'ın Kültür ve Turizm Bakanlıkları’nın desteklediği projenin yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin yaptı. Galaya filmin oyuncuları ve yazar Elçin Efendiyev katıldı.

Gala gecesinde konuşan Efendiyev, "Benim için çok hoş bir gün bugün. 31 yıl önce yazdığım bu roman bugün filmleştirildi. Romandaki konular bugün de ehemmiyetini saklıyor. En önemlisi bu filmi Azerbaycan ve Türkiye müşterek çekti. Bu film ilk olarak iki devletin çektiği bir filmdir. Bu fırsattan istifade ederek bütün teşkilat ve kültür bakanlıklarına teşekkürlerimi bildiriyorum. En çok sevindiğim şey de bu filmin İstanbul'da yapılmasıdır. Temennim odur ki bu filmi seyredenler buradan hoş ayrılsınlar." şeklinde konuştu.

“Mahmut ile Meryem” filminin galasına, Avrasya Kültür ve Spor İş Birliği Derneği Başkanı Ahmet Tüzün de katılarak, sanatçıları tebrik etti ve iki kardeş ülkenin kültürde, sanatta, edebiyatta, iktisatta, sporda işbirliği yapmasının önemini vurguladı.

Monday the 21st. Mustafa Aris